CTT   Centrum Transferu Technologii
Menu

ul. Akademicka 13 20-950 Lublin mapa JAK TRAFIĆ?
tel. 81 445 62 51, e-mail: komercjalizacja@up.lublin.pl



Aktualności

12.07.2017

Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie badań naukowych polegających na opracowaniu technologii past warzywnych, które będą wzbogacone kwasami tłuszczowymi z grupy omega 3 w ilości umożliwiającej zastosowanie oświadczeń żywieniowych lub będą zawierały duże ilości błonnika pokarmowego, w ilości umożliwiającej stosowanie oświadczeń żywieniowych. Ponadto zaleca się wzbogacenie past witaminą B12. Oferta powinna obejmować przygotowanie 7 receptur.

Zakres usługi obejmuje:

- opracowanie skutecznej metody utrwalania past umożliwiającej zachowanie jak najlepszej jakości produktów

- ocena skuteczności utrwalania na podstawie analiz mikrobiologicznych przeprowadzonych bezpośrednio po produkcji, w 7, 14 i 21 dniu po produkcji oraz w przypadku metody utrwalania termicznego (apertyzacji) również po 3 i 6 miesiącach przechowywania

- analiza składu chemicznego past, a w szczególności kwasów tłuszczowych i błonnika pokarmowego

- analiza wartości witamin, w szczególności B12

- analiza właściwości przeciwutleniającyh past

- ocena konsumencka przeprowadzona w grupie co najmniej 100 osób

 

Termin składania ofert mija 21.07.2017 r.

Osoby zainteresowane złożeniem oferty proszone są o kontakt z pracownikami Centrum Transferu Technologii.

 


« wstecz