CTT   Centrum Transferu Technologii
Menu

ul. Akademicka 13 20-950 Lublin mapa JAK TRAFIĆ?
tel. 81 445 62 51, e-mail: komercjalizacja@up.lublin.pl



Aktualności

13.07.2017

Przedmiotem zamówienia jest opracowanie receptur nowych wyrobów w postaci kaszki oraz deseru, opracowanych w oparciu o odpady produkcyjne z mleka z orzeszków tygrysich - cibory jadalnej.

Zakres zamówienia obejmuje:

- opracowanie receptury kaszki błyskawicznej bez dodatków oraz deseru bazy zmieszanego z musem jabłkowym i podawanego osobno z musem jabłkowym nie zawierających w składzie: zbóż, roślin strączkowych, produktów mlecznych, cukrów prostych, dodatków typu stabilizatory;

- opracowanie technologii produkcji w ujęciu procesowym

- przeprowadzenie badania jakości (procesu mieszania materiału sypkiego, stabilności podczas przepływu ścinającego, cech fizykochemicznych, sensorycznych i teksturalnych, chemiczne i mikrobiologiczne)

- przygotuje i przedstawi werscję demonstracyjną wyrobów

 

Termin składania ofert upływa 20.07.2017 r.

Osoby zainteresowane złożeniem oferty proszone są o kontakt z pracownikami Centrum Transferu Technologii.

 

 


« wstecz