foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76



Aktualności

28.02.2018

O swoich badaniach, programach szkoleniowych, współpracy z uczelniami i firmami - zarówno z Polski, jak i z zagranicy - dotyczących produktów mleczarskich, opowiada dr hab. inż. Bartosz Sołowiej z Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

Głównymi dziedzinami pracy badawczej dr. Sołowieja jest wykorzystanie białek mleka i polisacharydów do poprawy właściwości funkcjonalnych wybranych produktów mleczarskich, a także projektowanie środków spożywczych - z uwzględnieniem żywności dla sportowców i osób aktywnych fizycznie.

Zapraszamy do obejrzenia programu "Login: NAUKA" pod redakcją dr Joanny Sosnowskiej w TVP3 Lublin.

materiał filmowy: lublin.tvp.pl/36090682/20-lutego-2018


« wstecz