foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76



Rozprawy doktorskie 2013

« wstecz

Autor: mgr inż. Janusz Zakrzewski    

Temat: „Wybrane parametry jakości tkanki mięśniowej karpia w zależności od charakteru żywienia”

Promotor: prof. dr hab. Krystyna Skibniewska– Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Recenzenci: 

dr hab. Aleksandra Kwiatkowska prof. nadzw. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Data publicznej obrony:  23.10.2013 r.

Data uzyskania stopnia:  30.10.2013 r.

Dyscyplina:   technologia żywności i żywienia

Specjalność: technologia produktów zwierzęcych

 


Autor: mgr inż. Piotr Tadeusz Domaradzki    

Temat: „Wpływ okresu dojrzewania na zmianę jakości fizykochemicznej, sensorycznej i tekstury mięsa różnych kategorii i typów użytkowych bydła”

Promotor: prof. dr hab. Anna Litwińczuk – Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Recenzenci: 

prof. Edward Pospiech, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Data publicznej obrony:  13.11.2013 r.

Data uzyskania stopnia:  11.12.2013 r.

Dyscyplina:   technologia żywności i żywienia

Specjalność: technologia i towaroznawstwo mięsa