Ogrodniczy   Witamy na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu
Menu

20-950 LUBLIN, ul. Akademicka 13
tel. (+ 81) 445-65-05, 445-68-67




Rozprawy

« wstecz

Rozprawy habilitacyjne:

Konopiński Mirosław, 2003. Wpływ zróżnicowanych systemów uprawy na kształtowanie warunków wzrostu, plonowanie i wartość biologiczną skorzonery (Scorzonera hispanica L.). Rozprawa naukowa, AR Lublin, 271: 93 ss.

Błażewicz-Woźniak Marzena, 2006. Wpływ czynników agrotechnicznych na wzrost i plonowanie kopru włoskiego (Foeniculum vulgare var. azoricum Mill.). Rozprawa Naukowa, AR Lublin, 314: 134 ss.

 

Dzida Katarzyna, 2013. Plon oraz wartoś biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem. Rozprawy Naukowe, UP w Lublinie, 379: 122 ss.

 

Jarosz Zbigniew, 2014. Wpływ żywienia krzemem na plonowanie oraz skład chemiczny ogórka (Cucumis sativus L.) i pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.) w szklarniowej uprawie bezglebowej. Rozprawy Naukowe UP w Lublinie, 383: 121 ss.

Rozprawy doktorskie:

Dzida Katarzyna, 2001 – „Wpływ zróżnicowanych koncentracji soli w podłożu na skład chemiczny pomidora szklarniowego”.

Wach Dariusz, 2002 – „Badania nad możliwością uprawy borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.) w warunkach klimatyczno-glebowych Lubelszczyzny”.

Jarosz Zbigniew, 2002 – „Plonowanie i skład chemiczny pomidora odmiany Cunero uprawianego na różnych podłożach w szklarni”.

Ferens Ewa, 2008 – „Wpływ zróżnicowanych metod uprawy i dokarmiania pozakorzeniowego na plonowanie i wartość biologiczną roślin wysokoinulinowych”.

 

Michowska Anna Ewa 2011 - "Wpływ warunków siedliska, ściółkowania i nawożenia azotowego na wzrost i wartość biologiczną czosnku niedźwiedziego (Allium ursinum L.)".
 
Pitura Karolina 2011 - "Wpływ zróżnicowanego stężenia soli w podłożu na plonowanie i skład chemiczny jarmużu średniowysokiego (Brassica oleracea var. acephala) i selera naciowego (Apium graveolens var. dulce Mill)”.