04.02.2021

22 stycznia 2021 roku w Pracowni Gastronomicznej naszego Wydziału odbyły się zajęcia ze zwyciężczynią siódmej edycji TOP Chef Polska - Panią
Sylwią Stachyrą.
30.09.2020

22 września 2020 roku, w sali gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, odbyły się
Jesienne Warsztaty Mleczarskie dla uczestników Polskiego Kongresu Serowarskiego w Lublinie, którego organizatorem była firma
Bikotech Sp. z o.o 09.12.2019

W dniu 9 grudnia 2019 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, przy współpracy z Camp Leaders Polska, odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Cultural melting pot”. Warsztaty prowadzone w języku angielskim dedykowane były dla Studentów studiów stacjonarnych I-go stopnia kierunku gastronomia i sztuka kulinarna.
28.11.2019

Warsztaty prowadził Miguel Ángel González Bravo, szef kuchni, trener i właściciel Bravo chef!, absolwent szkoleń w zakresie kuchni andaluzyjskiej, azjatyckiej oraz finger food. Uczestnikami byli Studenci studiów stacjonarnych drugiego stopnia kierunku technologia żywności i żywienie człowieka - specjalizacja technologia gastronomiczna. Warsztaty przygotował mgr Piotr Stanikowski.
25.11.2019

W dniu 7 listopada b.r. odbyły się warsztaty promujące studia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. W wydarzeniu uczestniczyli uczniowie klasy maturalnej Technikum Żywienia w Łukowie, którzy odwiedzili Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii. Warsztatom przewodził dr hab. Paweł Glibowski, profesor uczelni, który przedstawił prezentację promującą Uniwersytet oraz Wydział.
18.09.2019

W dniu 18 września 2019 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii odbył się kolejny projekt w ramach tegorocznej edycji Lubelskiego Festiwalu Nauki.