foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76



Aktualności

01.10.2019

W dniach 26-27. września 2019 r pracownicy naszego Wydziału dr hab. Aldona Sobota, prof. uczelni, dr inż. Anna Wirkijowska oraz dr inż. Piotr Zarzycki z Zakładu Inżynierii i Technologii Zbóż uczestniczyli w II Konferencji Naukowej "Nauka o Zbożach" pt. "Nowa jakość dla świadomego Konsumenta" organizowanej przez PTTŻ oddział Wielkopolski oraz Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. W ramach udziału w konferencji pracownicy naszego Wydziału wygłosili trzy referaty naukowe związane z technologicznymi aspektami przetwórstwa zbóż w tym produkcji makaronu i chleba z dodatkami funkcjonalnymi.

 

 

Miło nam poinformować, że decyzją Komitetu Naukowego II Konferencji Naukowej  "Nauka o Zbożach" nagrodę główną w kategorii referatów przyznano wystąpieniu pt. "Możliwość wykorzystania wytłoków i mąki kokosowej jako dodatków funkcjonalnych do produkcji makaronu” autorstwa: dr inż. Piotr Zarzycki, dr inż. E. Sykut-Domańska, dr hab. inż. A. Sobota, mgr inż. D. Teterycz, dr inż. A. Wirkijowska, dr J. Mazurkiewicz oraz mgr A. Krawęcka. Nagrodą jest darmowa publikacja w czasopiśmie Open Life Sciences.


« wstecz