Autor: mgr inż. Karolina Maria Wójcik
Temat: „Probiotyki w produkcji kiełbasy dojrzewającej”
prof. dr hab. Zdzisław Targoński, UP w Lublinie
Data publicznej obrony: 05.12.2012
Data uzyskania stopnia: 19.12.2012
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: technologia mięsa
Autor: mgr Urszula Złotek
Temat: „Wpływ stymulacji reakcji obronnych na wyróżniki odporności sałaty”
prof. dr hab. Irena Perucka, UP w Lublinie
Data publicznej obrony: 07.11.2012
Data uzyskania stopnia: 21.11.2012
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: biochemiywności
Autor: mgr inż. Justyna Kozioł
Temat: „Stymulacja wzrostu bakterii fermentacji mlekowej przez preparaty białkowe i jej wpływ na właściwości fizykochemiczne mlecznych napojów fermentowanych”
prof. dr hab. Stanisław Mleko, UP w Lublinie
Data publicznej obrony: 20.06.2012
Data uzyskania stopnia: 27.06.2012
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: przetwórstwo mleka
Autor: mgr inż. Artur Mazurek
Temat: „Wykorzystanie techniki polarograficznej do oznaczania witaminy C w żywności”
Promotor: Prof. dr hab. Jerzy Jamroz
Recenzenci: prof. dr hab. Mieczysław Korolczuk, UWCS w Lublinie
dr hab. Radosław Kowalski, UP w Lublinie
Data publicznej obrony: 20.06.2012
Data uzyskania stopnia: 27.06.2012
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: analiza żywności
Autor: mgr inż. Ewa Chojnowska
Temat: „Wpływ mikroflory jelitowej na przemiany związków fenolowych w naturalnie mętnym soku jabłkowym i nektarze z czarnej porzeczki”
Promotor: Prof. dr hab. Zdzisław Targoński
Recenzenci: prof. dr hab. Maria Bielecka, PAN w Olsztynie
prof. dr hab. Barbara Baraniak, UP w Lublinie
Data publicznej obrony: 08.02.2012
Data uzyskania stopnia: 22.02.2012
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: żywienie człowieka