30.09.2020

22 września 2020 roku, w sali gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, odbyły się
Jesienne Warsztaty Mleczarskie dla uczestników Polskiego Kongresu Serowarskiego w Lublinie, którego organizatorem była firma
Bikotech Sp. z o.o 09.12.2019

W dniu 9 grudnia 2019 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, przy współpracy z Camp Leaders Polska, odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Cultural melting pot”. Warsztaty prowadzone w języku angielskim dedykowane były dla Studentów studiów stacjonarnych I-go stopnia kierunku gastronomia i sztuka kulinarna.
28.11.2019

Warsztaty prowadził Miguel Ángel González Bravo, szef kuchni, trener i właściciel Bravo chef!, absolwent szkoleń w zakresie kuchni andaluzyjskiej, azjatyckiej oraz finger food. Uczestnikami byli Studenci studiów stacjonarnych drugiego stopnia kierunku technologia żywności i żywienie człowieka - specjalizacja technologia gastronomiczna. Warsztaty przygotował mgr Piotr Stanikowski.
25.11.2019

W dniu 7 listopada b.r. odbyły się warsztaty promujące studia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. W wydarzeniu uczestniczyli uczniowie klasy maturalnej Technikum Żywienia w Łukowie, którzy odwiedzili Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii. Warsztatom przewodził dr hab. Paweł Glibowski, profesor uczelni, który przedstawił prezentację promującą Uniwersytet oraz Wydział.
18.09.2019

W dniu 18 września 2019 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii odbył się kolejny projekt w ramach tegorocznej edycji Lubelskiego Festiwalu Nauki.
16.09.2019

W dniu 16 września 2019 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii odbyły się warsztaty z carvingu, czyli sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach.
03.06.2019

W dniu 31 maja 2019 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii odbyły się warsztaty kulinarne z panią Sylwią Stachyrą. Pani Sylwia jest zwyciężczynią 7 edycji programu TOP Chef Polska. Gotowała u słynnego Gordona Ramsay’a w Savoy Grill w Londynie. Obecnie pracuje jako Executive Chef Akademii Inspiracji Makro oraz jest właścicielem CookShe by Sylwia Stachyra.
07.01.2019

W dniu 8 grudnia 2018 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, przy współpracy z Camp Leaders Polska, odbyły się warsztaty kulinarne pt. "The tastes of America". Zajęcia poprowadził Szef kuchni ze Stanów Zjednoczonych Victor Keilty - właściciel Keilty’s Catering, pasjonat tworzenia potraw kuchni amerykańskiej i azjatyckiej. Organizacją warsztatów zajęli się: dr hab. Joanna Stadnik, prof. nadzwyczajny; dr hab. Karolina Wójciak, prof. nadzwyczajny; mgr Piotr Stanikowski i mgr inż. Karolina Ferysiuk.
04.12.2018

Oferujemy wypożyczenie pracowni gastronomicznej do prowadzenia zajęć praktycznych, warsztatów i pokazów sztuki kulinarnej, dla grup piętnastoosobowych. Pracownia jest całkowicie wyposażona w sprzęt i akcesoria do przygotowywania potraw, gotowania i przeprowadzania wypieków.
29.11.2018

W dniu 28 czerwca 2018 r. w nowo otwartej pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, mieszczącej się w budynku Wydziału przy ul. Skromnej 8, odbyły się warsztaty z kuchni włoskiej. Zajęcia poprowadził szef kuchni Patrizio Bolognesi - Włoch, który swoje imponujące doświadczenie zawodowe zdobywał w Rzymie, Paryżu, Londynie i Rotterdamie, w Polsce przebywa od 9 lat.