Poradnia Dietetyczna   Pracownia Gastronomiczna
Menu

ul. Skromna 8, 20-704, Lublin mapa Lokalizacja



Aktualności i ogłoszenia

03.06.2019
ilustracjaW dniu 31 maja 2019 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii odbyły się warsztaty kulinarne z panią Sylwią Stachyrą. Pani Sylwia jest zwyciężczynią 7 edycji programu TOP Chef Polska. Gotowała u słynnego Gordona Ramsay’a w Savoy Grill w Londynie. Obecnie pracuje jako Executive Chef Akademii Inspiracji Makro oraz jest właścicielem CookShe by Sylwia Stachyra.
07.01.2019
ilustracjaW dniu 8 grudnia 2018 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, przy współpracy z Camp Leaders Polska, odbyły się warsztaty kulinarne pt. "The tastes of America". Zajęcia poprowadził Szef kuchni ze Stanów Zjednoczonych Victor Keilty - właściciel Keilty’s Catering, pasjonat tworzenia potraw kuchni amerykańskiej i azjatyckiej. Organizacją warsztatów zajęli się: dr hab. Joanna Stadnik, prof. nadzwyczajny; dr hab. Karolina Wójciak, prof. nadzwyczajny; mgr Piotr Stanikowski i mgr inż. Karolina Ferysiuk.
04.12.2018
ilustracjaOferujemy wypożyczenie pracowni gastronomicznej do prowadzenia zajęć praktycznych, warsztatów i pokazów sztuki kulinarnej, dla grup piętnastoosobowych. Pracownia jest całkowicie wyposażona w sprzęt i akcesoria do przygotowywania potraw, gotowania i przeprowadzania wypieków.
29.11.2018
ilustracjaW dniu 28 czerwca 2018 r. w nowo otwartej pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, mieszczącej się w budynku Wydziału przy ul. Skromnej 8, odbyły się warsztaty z kuchni włoskiej. Zajęcia poprowadził szef kuchni Patrizio Bolognesi - Włoch, który swoje imponujące doświadczenie zawodowe zdobywał w Rzymie, Paryżu, Londynie i Rotterdamie, w Polsce przebywa od 9 lat.
28.11.2018
ilustracjaW piątek 26 października 2018 roku o godzinie 14.00 odbyło się uroczyste otwarcie nowej Pracowni gastronomicznej na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii.  Pracownia Gastronomiczna wchodzi w skład Katedry Technologii Surowców Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii i utworzona została przede wszystkim na potrzeby najmłodszego kierunku - Gastronomia i Sztuka Kulinarna, ale korzystają z niej również studenci kierunku Dietetyka oraz Technologia Żywności i Żywienia Człowieka.